Julebordet 2018

Det nostalgiske rører ved hjerterne, derfor er det altid ”legalt” at mixe de hyggelige ting fra julekasserne med det nye og trendy, som er et forfriskende input. I det følgende har jeg beskrevet årets jule tendenser.

Materialer

Messing og guld. Stentøj, keramik, porcelæn. Træ i form af redskaber, brætter og skåle. Som pynt har fyr vundet over gran i år, derudover bruges eukalyptus og juleroser stadig i stor stil. Stentøj og keramik fylder mere og mere på middagsbordene, og julestel ses i flere hjem. Selvom julestellet skaber stemning i sig selv, skal der mere til for at skabe et personligt bord. Det gøres bl.a. ved at skabe en kontrast til stellet. Er stellet hvidt og rødt vil en dyb blå dug være flot og tunge blå bloklys i forskellig højde. Det er også trendy med små stentøjsskåle til salt o.lign. som modvægt til et let julestel. Tænk kontraster, hvis du synes, dit julebord er lidt kedeligt. Har du rustikt stentøjsstel, kan små guldstager med små slanke hvide kertelys gøre udtrykket lettere. Små buketter med fine blomster og kviste nedtoner det grove. Nu til dugen: ligesom velour har vundet indpas på møbler og som gardinstof, er det flot at bruge som dug. Dog IKKE nervøs velour, men den tunge ensartede velour i en dyb farve: bordeaux, mørkegrøn eller mørkeblå – og til de lidt mere vovede er en karrygul flot til et mørkt stentøjsstel. Hørduge bruges hele året, men de er netop gode til julebordet, fordi de giver et nostalgisk udtryk. Vælg mellem grå, natur, dyb blå, bordeaux og mørkegrøn.

Julens farver 2018

Bordeaux, mørkegrøn og mørkeblå, terrakotta, karry og lilla, creme, beige og nude.

Tips til processen

Læg alle elementer, som du overvejer at bruge, på gulvet eller på et andet bord. Vælg først dug og spisestel. Dernæst lysestager med stearinlys i hvidt eller i den farve, som skal være bordets farvetema. Dernæst dekorationer som fugle, kugler stjerner engle eller hvad du synes om. Nu skal der tænkes grene og blomster. Du kan undgå vaser ved at lægge pynten (små kviste, kogler, tørrede blomster) direkte på bordet. Brug det samme materiale som kuvertpynt på servietten eller omkring kuverten. Når du på denne måde går trinvis til værks, opdager du hurtigt, hvornår disharmonien opstår, og du kan nemt bytte med noget andet. Hvis du frimodigt putter alt på bordet på én gang kan det være svært at vurdere, hvad der skaber disharmoni.

Har du brug for hjælp til at julepynte dit fima – eller privaten – hjælper jeg gerne med at skabe rammerne for den dejlige juletid.

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.