Hjælp til valg af vægfarve.

Danskerne er atter begyndt at træffe modige valg, når det gælder farver til hjemmet, og det gør boligerne spændende og personlige. Grundlæggende er det dog vigtigt at overveje følgende, inden farvevalget foretages:

Gulve, vinduer og møbler.
Lad din nye vægfarve harmonere med gulvets farvetone. Hvis gulvene har gyldne toner i sig, harmonerer det ikke med en kold farve på væggene. Læg evt. større løse tæpper på gulvet, hvor du i tæpperne har nuancer, som går igen i vægfarven. Lad møbler og vægge skabe gensidig harmoni i brugen af klare, rene farver eller dybe, mættede farver.

Zoner og flow.
Har du et større rum med flere funktioner, f.eks kontor-, sofa- og spiseafdeling, kan du med fordel dele områderne op ved hjælp af farver. Brug dog helst tone i tone, som giver smukke overgange mellem farverne. Det samme gælder overgangen mellem de enkelte rum i huset, hvorved et smukt flow opstår.

Lysindfald fra verdenshjørnerne.
Vi får meget forærende ved at lade lyset forstærke en farve: kolde farver mod nord, pastel farver mod øst, mættede og klare farver mod syd og varme nuancer mod øst.

God fornøjelse – og husk! Det betaler sig altid at få professionel hjælp til boligen.

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.