Relancering af Vilhelm Lauritzens ikoniske lamper

Vi er gået fra sommertid til vintertid, og lysene tændes tidligere i hjemmene. Det er netop nu, vi bliver opmærksomme på, om boligens belysning er optimal. I den forbindelse, hvor vi går på udkig efter nye lamper, er det værd at bemærke, at Louis Poulsen her i efteråret 2019 er kommet med opdaterede versioner af designerlamper, som Vilhelm Lauritzen oprindeligt tegnede til Christiansborg i 1951 og til Radiohuset omkring 1940. Men vær helt rolig: de nye lamper er tro mod originalen.

Ringkronen kan stadig ses flere steder på Christiansborg – ét sted med ikke færre end 24 lampehoveder. I private hjem passer det dog bedre med en ringkrone som har 3, 5 eller 7 lampehoveder, det antal som lysekronen kan købes med i dag. Herudover fås væglamper med en eller to skærme samt Ringkrone 1 (pendel) med en enkel skærm.

Radiohuspendlen V45 er meget populær i hjem og på kontorer, og fra september i år kom yderligere en størrelse på markedet, Ø175. Det giver flere anvendelsesmuligheder, at man nu kan vælge mellem 3 størrelser. VL38 – bordlampen i hvid/messing blev relanceret i efteråret 2016, og året efter kom den i en sort udgave.

Samme dag som Vilhelm Lauritzen kom til verden, den 9. september 1894 i Slagelse, blev Poul Henningsen født i Ordrup. To af datidens største lampedesignere. Derfor er det også værd at nævne, at Louis Poulsen sælger en særlig udgave af Poul Henningsens gulvlampe ”Vandpumpen” fra 31.10. – 31.12.2019.

Foto: Louis Poulsen fra showroom i New York.

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.